Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 4.43 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Тајни од историјата на Бугарите
Author Message
Пат Offline
Posting Freak

Бришете го ова, испадна дупли пост
(This post was last modified: 17-11-2010, 02:29 PM by Пат.)
17-11-2010, 02:28 PM
Reply
Han Solo Offline
Senior Member

(17-11-2010, 02:27 PM)Пѫт Wrote:
(17-11-2010, 02:16 PM)Han Solo Wrote: Абе Коста, я се стегни и се върни тука да "спамираме".
Аз да ти кажа, че като администратор в български сайт (сигурно с 200 пъти повече регистрации от този),
съм банирал хора (безсрочно по ИП) само защото сутринта жената е пропуснала да ми направи закуска.
Е, не точно заради това, но веднъж банирах една вътрешна мрежа, защото един ми тегли "една майна",
а беше с динамично ИП.
Ако си решил да си правиш аутобан, това е друг въпрос.

Е заради што бе чедо? (го украдов тоа од Дојкарот) Icon_lol А на кој форум си бил администратор, да знам дали да те пцујам?Angry3

http://avatar-bg.org/index.php
17-11-2010, 02:42 PM
Reply
Пат Offline
Posting Freak

(17-11-2010, 02:42 PM)Han Solo Wrote: http://avatar-bg.org/index.php

А добро, не сум го знаел тој сајт. Има ли интересни торенти?
(This post was last modified: 17-11-2010, 02:59 PM by Пат.)
17-11-2010, 02:59 PM
Reply
Han Solo Offline
Senior Member

Има уникални торенти откъм качество на картината.
HD2DVD има само в този тракер, значително по-добро от заводско ДВД.
Обикновените ДВД-та също обикновено излизат първо тук, преди Замунда и останалите.
Ако се регистрираш, кажи под кое име си да те "вдигна", за да можеш да теглиш такива неща,
обикновен потребител не може.
(This post was last modified: 17-11-2010, 03:07 PM by Han Solo.)
17-11-2010, 03:07 PM
Reply
Il Schismatico Offline
Posting Freak

Вижте сега, форумджии,
Моята скромна асоциална личност не се нуждае от покани с топла баница и бъклица вино, за да пише тук или там глупости-освен това, мома дето не иска да я щипят, обикновено не се лови на хорото.
Истина обаче е, че напоследък се отписах официално сам от 2 други форума /на бълг. ВМРО и един философски/, но тук причините са по-други.
Както се вижда, с някои хора от Македония може да се беседва ако не приятелски, то поне нормално,а с други-не може, а и все повече се убеждавам дето не е и задължително.
Само бих искал да уточня, че всеки изказ без обобщения е напълно фалшив и воден от лицемерни политически-коректни мотиви поради самата природа на човешкия език-не виждам нищо обидно в това да кажа че македонците са...еди-какви си, или че българите са...еди-какви си...проблемът идва от това, какви казвам че са в частност и как се реагира "на което". Никой от РМ не би се обидил ако кажа че македонските жени са много секси, нали така-никой от Вардарско не би възразил в смисъл да чакам малко, щото не било точно да се изказвам за всички, щото имало и грозни...че има, сигурно има, но не е там заровено кучето!
Смисълът на поста ми за македонската нация бе именно от гледна точка на държавното, на колективното самосъзнание, на официалната идеология, не откъм страната на единични личности, които може и трябва да са извън господстващата парадигма. Затова проблемът не е, че съм нарекъл "македонците" "шизофренни" защото не декларират официално-политически българските си корени /според мен са такива-с античките типове отдавна съм се отказал да приказвам, третирам ги като досадни мухи, които плачат за палавата ми мухобойка/. Проблемът е съвсем на друго место-там, коя шизофрения би била евенутално /!/ по-голяма-сегашната ли, базирана на отричане на обагреното в българщина минало, или една хипотетична бъдеща шизофрения, признаваща българщината въ Вардарско в миналото, но отричаща я сега и занапред, настоявайки за вече случилата се еволюция на македонската нация вътре в и от българския ет/н/ически субстрат?? Замислете се върху това...
Българскят народ все още не се е преборил съ социалистическо-съветско-руската си собствена шизофрения, а вече му се стовари европеидно-натовската, която го уверява, че всичко е ОК, докато хората виждат че не всичко е ОК /за да не кажем че нищо не е ОК/-по много подобен начин разни идиотски журналисти и анализатори години наред ни уверяваха, че нещата били много добре икономически в България, ама това-на "макро"-ниво, а па-видите ли-то не се усещало от индивидите, защото те живеели на "микро"-ниво...докато не дойде кризата и не ги помете кат цунами сичките смешници, за да им просветне накрая ч енещата всъщност не бяха чак толкова зле, но че това веч е привършило.
Така че, "шизофренията" не е само македонски патент, споко! Разбира се, вие ще ми кажете-ама ти като искаш, си обиждай българите че са шизофренни, с какво право ни обиждаш нас-македонците /както деммиан бе автор на прочутата мисъл че не го интересувало какви са ги вършели българите в България през ВСВ, а какви са ги вършели в Македония-и ако ще и сичките да измрат, се тая му била/? На това ще отговоря, че просто предпочитам липсата на дискусия, ако насрещната страна не е достатъчно интелигентна, пред "дискусия" на всяка страна, в която македонците са винаги бели кат ангели александроиди, а българите-черни кат дяволи татари. Тогава вече в отговор на простотията от единия бряг почват шамарите от другия или-каквото повикало, такова и се обадило!
Именно затова, за да не подхранвам излишни негативни страсти, както и в отговор на любезното вдигане на бана ми /заради двата поста и напълно заслужен, между другото, като за поста към Таридин обаче изобщо не съжалявам/, аз обаче в знак на добра воля си налагам авто-бан в продължение на поне 30 дни оттук-насетне.
Ще използвам времето в този период, за да размисля върху някои особеностите на националната комуникация.
Айде довиждане засега, че вече взе да става скучно като изявление от основателя на Уикипедия...
Стига плачове! Всяка луна е ужасна,
всяко слънце – горчиво, додето умре.
Любовта в сладки спазми защо ли ме тласна…
Разтвори се, мой трюм! Погълни ме, море!

http://tsvetno.blogspot.com/2008/07/blog-post_257.html
(This post was last modified: 17-11-2010, 03:30 PM by Il Schismatico.)
17-11-2010, 03:25 PM
Reply
jingiby Offline
Posting Freak

Чао, до завръщането ти Вълчо. Поздрав от мен с новия ми аватар! Da_ne_si_lud
[Image: 03079b0284b1ec94.jpg]
17-11-2010, 03:33 PM
Reply
val Offline
Member

А бе нещо пропуснах ли?
Изаура бременна ли е или леля Мария е брат на Супер Любо?
Ай със здраве, Коста, и внимавай с палавата си мухобойка!Icon_wink
17-11-2010, 03:42 PM
Reply
Taridin Offline
Posting Freak

Се убаво Волф, само ме чуди фактот што самиот не разбираш дека си индоктриниран од пропагандата. Пак си продолжуваш со „бугарските корени“ и слични клишеа.

Размисли во 30те дена кога не сакаш да пишуваш, ако Македонците биле Бугари, зошто бугарската пропаганда трошела милиони левови да ја докажува бугарштината во Македонија. Биле напишани стотици, иљади книги.

Кој ќе докажува нешто кое си се знае?
(This post was last modified: 17-11-2010, 03:49 PM by Taridin.)
17-11-2010, 03:48 PM
Reply
Gnoj Offline
кабадаја

(17-11-2010, 03:07 PM)Han Solo Wrote: Има уникални торенти откъм качество на картината.
HD2DVD има само в този тракер, значително по-добро от заводско ДВД.
Обикновените ДВД-та също обикновено излизат първо тук, преди Замунда и останалите.
Ако се регистрираш, кажи под кое име си да те "вдигна", за да можеш да теглиш такива неща,
обикновен потребител не може.

Хм, интересно. Јас сум веќе таму. Icon_razz Ако имам некакви проблеми ќе знам кај кого да се обратам (обично имам проблеми со upload-от, што е проблем за рејтингот, но прво да видиме).
Let me hear you make decisions without your television.
17-11-2010, 04:01 PM
Reply
TATAP Offline
турко-монгол

(17-11-2010, 03:48 PM)Taridin Wrote: Се убаво Волф, само ме чуди фактот што самиот не разбираш дека си индоктриниран од пропагандата. Пак си продолжуваш со „бугарските корени“ и слични клишеа.

Размисли во 30те дена кога не сакаш да пишуваш, ако Македонците биле Бугари, зошто бугарската пропаганда трошела милиони левови да ја докажува бугарштината во Македонија. Биле напишани стотици, иљади книги.

Кој ќе докажува нешто кое си се знае?
Стига,де!Бугарска пропаганда та бугарска пропаганда...Нали ти пратих линк към учебника по история!?За всичко,свързано по някакъв начин с вашите земи се пише с по няколко реда,колкото да не е без хич.И милиони книги да са написани,въпросът е дали са четени!То има и книги за извънземни,ама де ги??Всички сме ходили малко или много на училище и мога да те уверя,че "българска антимакедонска пропаганда" има само в главата ти.Извадки от партийни вестници,лозунги и изказвания на събрания и банкети не са никаква "пропаганда".Задай си въпроса колко пъти Македония е попадала в български телевизии (без СКАТ) или други средства за масова манипулация през последните години!Броят се на пръсти,нали!А преди двайсетина години даже и не съществувахте(без да се обиждате)-ако някога е ставало дума за Македония е била асоциирана автоматино със Сърбия.Дори на Югославия викахме "Сърбия" както на всички от Съветския съюз им викахме "руснаци" Icon_wink
Когато говориш на Бог, това е молитва. Когато Господ ти говори - това е шизофрения.
17-11-2010, 08:19 PM
Website Reply
Taridin Offline
Posting Freak

Тајна бр.10 Левски гръмналъ върху Раковски но не можалъ да го улучи

Разказватъ очевидци, че когато единъ пѫть сръбскиятъ князъ отишелъ на смотръ на българската чета (вижда се работата преди бомбардирането на града), запиталъ нѣкои отъ момчетата, каква е цельта на тѣхното военно обучение. Раковски, който ималъ най-голѣмъ интересъ отъ благоволението на правителството и който, освенъ чистия патриотизъмъ, знаялъ и дипломатическитѣ тънкости, отговорилъ вѣрноподанно на сръбския господарь, че цельта не момцитѣ не е друга никоя, освенъ да помогнатъ сами на себе си, частно.

— Извергъ! — извикалъ нашиятъ херой и турилъ рѫка на револвера си, безъ да вземе предвидъ височайшето присѫтствие на свѣтлата особа, дисциплината и лицемѣрното благоприличие.

Свободата и благоденствието на неговото отечество, чистосърдечието му и непривикването му да се лигави предъ високитѣ особи принуждаватъ ни да потвърдимъ истинностьта н този фактъ, който азъ не можахъ да провѣря както е следва. Ако човѣкътъ, когото видѣхме преди една година

да отдава равни почести на револвера заедно съ кръста, човѣкътъ, който се реши въ качеството си на дяконъ да оскверни черковната килия, да открадне коня на вуйчо си и да зарѣже бедна майка и семейство, който не потрепера, когато тури рѫка на дългитѣ си косми, неприкосновена светиня и до днесъ за всѣкиго, то не е чудна и тая негова неблагоразумна постѫпка.

Шесть дни стоялъ Левски затворенъ въ бѣлградската тъмница за тази си дързость. Трѣбва да ви кажа, че той гръмналъ върху Раковски но не можалъ да го улучи.
21-11-2010, 09:54 AM
Reply
Han Solo Offline
Senior Member

Даа, невероятна тайна откри Таридин - случка предадена от Захари Стоянов в биографията на Левски!

http://www.promacedonia.org/zs/index.html
Случката:
http://www.promacedonia.org/zs/zs_3.htm

Бележката на Захари Стоянов:
Quote:Тукъ наистина е имало единъ конфликтъ между легионеритѣ и насмалко щѣлъ да пострада Василъ Друмевъ (вж. „Василъ Друмевъ — Климентъ Браницки и Търновски”, София, 1926). Да приемемъ, че Левски е стрелялъ срещу Раковски, не можемъ, защото липсватъ исторически данни.

Taridine, не ти ли омръзна да се правиш на клоун?
21-11-2010, 11:54 AM
Reply
Taridin Offline
Posting Freak

(21-11-2010, 11:54 AM)Han Solo Wrote: Taridine, не ти ли омръзна да се правиш на клоун?
Зошто клоун? Значи не е тајна според тебе тоа што Левски грмнал во Раковски?

Еееееееееее, бугарска работа е тоа. Кога има некој факт, кој не им одговара, тие започнуваат со лепење епитети.

Реков јас - тоа ја покажува бугарската немоќ.
Pos23Pos23Pos23Pos23
21-11-2010, 01:24 PM
Reply
Taridin Offline
Posting Freak

(21-11-2010, 11:54 AM)Han Solo Wrote: Бележката на Захари Стоянов:

Пак грешка. Захари напишал што напишал. Редакторот ги пишувал белешките. Јасно е дека нема да му се допадне вистината на редакторот па измислил тоа што го цитираш ти.
Quote:Бележки и пояснения къмъ настоящето издание [Бележките са вкарани в текста, В.К.]
21-11-2010, 01:28 PM
Reply
Han Solo Offline
Senior Member

Таридине, гледам клоунадата ти продължава.
Сам виждаш, че НЕ СИ ОТКРИЛ НИКАКВИ БЪЛГАРСКИ ТАЙНИ -
всичките ти "тайни" са от публикувани БЪЛГАРСКИ книги, достъпни материали в Интернет!
Ще бъдеш ли така добър да обясниш къде е тайната?
Който иска може да ги прочете, не е никакъв проблем, освен за теб може би...
Препоръчвам ти да прочетеш поне една книга, това много помага във всяка дискусия!
(This post was last modified: 21-11-2010, 01:39 PM by Han Solo.)
21-11-2010, 01:38 PM
Reply
Taridin Offline
Posting Freak

Во право си, само треба да признаеш дека, ако и секој да може да прочита, ТИ НЕ ЗНАЕШЕ ДО ПРЕД 2-3 ЧАСА ДЕКА Левски гръмналъ върху Раковски но не можалъ да го улучи

Значи - за тебе тоа било тајна, јас ти ја кажав и сега веќе не е тајна.

Што ќе кажеш за намерите на Левски кон жената на Иван? /мислам од Царцово беше/
21-11-2010, 01:47 PM
Reply
Stefan Offline
Senior Member

Значи, пак пускам бележката на автора:

Тукъ наистина е имало единъ конфликтъ между легионеритѣ и насмалко щѣлъ да пострада Василъ Друмевъ (вж. „Василъ Друмевъ — Климентъ Браницки и Търновски”, София, 1926). Да приемемъ, че Левски е стрелялъ срещу Раковски, не можемъ, защото липсватъ исторически данни. Знаемъ обаче, че презъ 1866 г. Левски е написалъ до Раковски следното, съ тонъ на голѣмо уважение писмо: „Господине Раковски! Днесъ ида да Ви поздравя отъ страната на отецъ Натанаила [Панайотъ Хитовъ], който ми е далъ власть да Ви напиша туй писъмце и Ви моля да му явите въ какво занимание се намирате днесъ, защото много желае заради Васъ. И иска да знае подробно въ какви занятия се намирате днесъ и най-паче Ви моли да му явите, заради търговитѣ какъ отиватъ днесъ и какъ ще бѫдатъ за напредъ. Като не ми остава времето да Ви пиша по-напространно оставамъ Вашъ най-искренъ Д. И. Левски. Яшъ, 7 ноемврий 1866 г.” (Василъ Левски, Писма, статии, пѣсни, София, 1941 г., с. 19)

Така че твоята "тайна" по всяка вероятност не е вярна. Все пак е добре, че си го написал. Всяка буква от българската история е много важна за нас българите.
"Направен е несреќен избор на букви од стара плоча...со старословенски букви, незабележително, пишува „Блгарско"..."
21-11-2010, 02:15 PM
Reply
Taridin Offline
Posting Freak

(21-11-2010, 02:15 PM)Stefan Wrote: Значи, пак пускам бележката на автора:
Кој е автора?

Некој да не помисли дека тоа го напишал Захари Стојанов! Подобро напиши редакторот напишал ....
21-11-2010, 02:18 PM
Reply
Taridin Offline
Posting Freak

(21-11-2010, 02:15 PM)Stefan Wrote: Така че твоята "тайна" по всяка вероятност не е вярна.
Вјарна е, вјрна е.
Разказватъ очевидци,....

Значи не може некој во 1941 г. да знае повеќе од очевидците и од самиот З. Стојанов.
21-11-2010, 02:21 PM
Reply
Stefan Offline
Senior Member

(21-11-2010, 02:21 PM)Taridin Wrote: Вјарна е, вјрна е.
Разказватъ очевидци,....

Значи не може некој во 1941 г. да знае повеќе од очевидците и од самиот З. Стојанов.

Кой е очевидецът?
"Направен е несреќен избор на букви од стара плоча...со старословенски букви, незабележително, пишува „Блгарско"..."
21-11-2010, 02:29 PM
Reply