Oxonian
Кънѧзь

|
(20-11-2010, 07:36 PM)Вовата Wrote: Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.....
Не знаех, че и на клип го има. Тегля го веднага на DVD, прявя му превод на английски и започвам да го показвам на всички които познавам (без негрите и монголоидите). Да знаят, че са македоноиди и че това е от Господа Бога дадено!
Таридине!!! Ало!!!
Хаха, саундтракът е дост надъхващ. Представям си верващ македоноид как би се напомпал като слуша този апел Божий.  
Вова, май имаше и пълна версия на този клип качена в Ютюб, която е около 10 мин. дълга.
"It drives forward... saturated with his sense of that gorgeous, raging, brilliant time in which an implacable golden demigod rammed Hellenism forever into history and legend." -Kirkus Reviews
|
|
20-11-2010, 07:58 PM |
|
realkpolitik
Member

|
|
20-11-2010, 08:11 PM |
|
Han Solo
Senior Member

|
Аз не знам кой е автора на идеята за Антиквизацията, но според мен трябва спешно да се заведе на психиатър.
Иначе ще продължи театърът на абсурда, като с тези юнаци от фолклорен ансамбъл "Никола Карев",
които танцуват народни хорца, облечени като македонска или римска фаланга... и аз не знам вече.
И си тропат едни хубави хорца с мечовете и никой не възразява срещу абсурда...
Видеото нарочно не го показвам.
(This post was last modified: 20-11-2010, 08:20 PM by Han Solo.)
|
|
20-11-2010, 08:17 PM |
|
Taridin
Posting Freak

|
Па Карев јасно си кажал ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ.
— ‚Македонец ли си?‛, го прашувам.
— Да.
— И следователно Грк?
— ‚За ова не знам‛, ми одговори, ‚јас сум Македонец‛.
— ‚Непосреден наследник на Александар Велики?‛, му велам иронично.
— Да.
— И Александар Македонски што беше, ве молам?
— Не знам, но историјата вели дека бил Грк.
— Тогаш и ти, како негов наследник, си Грк.
— ‚Не‛, ми одговори.
— ‚Тогаш‛, го прашувам пак, ‚зошто кога веќе сте Грк сакате да се ослободите преку Бугарија?‛.
— Која Бугарија, мислиш на Комитетот?
— Да.
— Ти одговорам дека Комитетот не е бугарски и, второ, изгледа дека сме наклонети кон Бугаија затоа што само таа се покажува расположена да ни помогне. И Грција, ако го правеше истото, ќе ја прифатевме со целото наше срце.
|
|
20-11-2010, 08:47 PM |
|
Вовата
Posting Freak

|
(20-11-2010, 08:47 PM)Taridin Wrote: Па Карев јасно си кажал ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ.
— Да.
— И следователно Грк?
— Да.
— ‚Не‛, ми одговори.
— ‚Тогаш‛, го прашувам пак, ‚зошто кога веќе сте Грк сакате да се ослободите преку Бугарија?‛.
— Да.
— Ти одговорам дека Комитетот не е бугарски и, второ, изгледа дека сме наклонети кон Бугаија затоа што само таа се покажува расположена да ни помогне. И Грција, ако го правеше истото, ќе ја прифатевме со целото наше срце.
Ти имаш три работи да коментираш, пред да те реабилитираме донекаде:
Сръбските зверства.
Югославския комунизъм.
Молитвата на македоноида.
Отваряй теми и да почваме.
|
|
20-11-2010, 09:14 PM |
|
Paradigm
Senior Member

|
(20-11-2010, 08:47 PM)Taridin Wrote: Па Карев јасно си кажал ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ.
— Да.
— И следователно Грк?
— Да.
— ‚Не‛, ми одговори.
— Да.
— Ти одговорам дека Комитетот не е бугарски и, второ, изгледа дека сме наклонети кон Бугаија затоа што само таа се покажува расположена да ни помогне. И Грција, ако го правеше истото, ќе ја прифатевме со целото наше срце. Супер доказ Таридин Браво 
![[Image: sbq1i0.jpg]](http://i2.tinypic.com/sbq1i0.jpg)
Интервюто е на английски и е дадено за гръцки вестник.Карев разкрива тайни около Илинденското въстание 3 месеци преди да избухне самото въстание. И отишъл не каде и да е ами в Атина за да разкаже всички на гърците, които действаха наравно с турския башибозук срещу македонците/българите.
Много ме кефите сладури 
Сега остава да кажеш и как си поминал брат му на Никола в "освободена Македония" и още кой го основа Българския Акционния комитет и кой беше кмет на Крушево за време на българската администрация на Македония?
(This post was last modified: 20-11-2010, 09:19 PM by Paradigm.)
|
|
20-11-2010, 09:17 PM |
|