demmian
Unregistered
|
Ме интересира дали некој од бугариве знае како да ја најдам книгата ,,Град Прилеп,, од Георги Трајчев (не сум сигурен за името на Трајчев,мислам дека е Георги)
Има ли некој нешто чуено за таа книга и каде може да се најде,ја барав во електронско издание,но ја нема.
До администраторот: Ако сметате за поудобно,избришете ја темава и префрлете ја во некоја друга тема,долго се мислев каде да го вметнам ова прашање,сепак накрајот одлучив да го поставам во вид на нова тема.
|
|
10-07-2010, 09:40 PM |
|
ivan mihajlov
Posting Freak

|
|
11-07-2010, 11:59 AM |
|
demmian
Unregistered
|
Сепак благодарам за трудот... Книгата Град Прилеп ми е доста важна,моментално ја барам ама не можам да ја најдам.Уште едно благодарам од мене.
П.С. Само ме интересира дали некој од форумџииве-историчари некогаш имале достап до таа книга?
|
|
11-07-2010, 01:34 PM |
|
maketo
Junior Member

|
(11-07-2010, 01:34 PM)demmian Wrote: Сепак благодарам за трудот... Книгата Град Прилеп ми е доста важна,моментално ја барам ама не можам да ја најдам.Уште едно благодарам од мене.
П.С. Само ме интересира дали некој од форумџииве-историчари некогаш имале достап до таа книга?
Ете я целата книга за Преспанското езеро (бр. 4 от "Македонска библиотека" на Трайчев).
http://macedonia-history.blogspot.com/20...ichev.html
Инаку книгата на Георги Трайчев - „Град Прилеп. Историко-географски и стопански преглед“ од 1925 я имам и читано, и преснемено у дома. Незнам шо те интересира од неа...
|
|
12-07-2010, 03:03 AM |
|
demmian
Unregistered
|
(12-07-2010, 03:03 AM)maketo Wrote: (11-07-2010, 01:34 PM)demmian Wrote: Сепак благодарам за трудот... Книгата Град Прилеп ми е доста важна,моментално ја барам ама не можам да ја најдам.Уште едно благодарам од мене.
Ете я целата книга за Преспанското езеро (бр. 4 от "Македонска библиотека" на Трайчев).
http://macedonia-history.blogspot.com/20...ichev.html
Инаку книгата на Георги Трайчев - „Град Прилеп. Историко-географски и стопански преглед“ од 1925 я имам и читано, и преснемено у дома. Незнам шо те интересира од неа...
Ме интересираат одредени сегменти од книгата,но најдобро би било да ја видам целата книга.
Таа лесно достапна ли е,каде може да се пронајде,дали може да се купи?!
|
|
12-07-2010, 10:06 AM |
|