Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

 

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Македонските медии за България
Author Message
Топорчо Offline
Posting Freak
*****

Posts: 1,000
Joined: Jul 2011
Reputation: 9

Де­вет ев­ра

4 Оду­ше­вен сум од по­зи­тив­ни­от тон од Бри­сел, кој ни го приз­на нап­ре­до­кот на па­тот кон ЕУ. Ма­ке­до­ни­ја е зре­ла за да­тум. Ре­фор­ми­те одат од­лич­но, судс­тво­то е не­пар­ти­зи­ра­но, во др­жа­ва­та има пер­фек­тно вла­де­е­ње на пра­во­то, ме­ди­у­ми­те се пре­те­ра­но сло­бод­ни, јав­на­та ад­ми­нис­тра­ци­ја е не­ве­ро­јат­но ефи­кас­на, а бо­га­ми и еко­но­ми­ја­та цве­та. Тол­ку се за­не­сов­ме во ос­тва­ру­ва­ње на ре­фор­ми­те за ЕУ, што го за­бо­ра­вив­ме нај­важ­но­то. Со­се­ди­те. Од што тол­ку бр­за­ме на па­тот за ЕУ, за­бо­ра­вив­ме де­ка сме ло­ши со­се­ди.
Ај за Гр­ци­те, јас­но ми е. Не им се до­па­ѓа што не са­ка­ме да си го сме­ни­ме име­то. Ама уш­те не сфа­тив што ма­на ни нај­доа Бу­га­ри­те. Да­ли тоа што не ја при­фа­ќа­ме нив­на­та вер­зи­ја за на­ша­та ис­то­ри­ја? Или што не ја при­фа­ќа­ме нив­на­та вер­зи­ја за нив­на­та ис­то­ри­ја. Осо­бе­но онаа од Вто­ра­та свет­ска вој­на.
Из­гле­да де­ка Бу­га­ри­те и овој пат се заг­ри­жи­ја да не по­ми­не вој­на­та, а тие не ис­пу­ка­ле ни­ту еден кур­шум. Па из­ва­ди­ја нож на мр­тов Гер­ма­нец. И тие, пок­рај Гр­ци­ја, да клоц­нат во мат­но.
Та­ка што, ние и по оваа бло­ка­да од ЕУ из­ле­гу­ва­ме ка­ко до­бит­ни­ци. Офи­ци­јал­но, на­мес­то еден, се­га има­ме двај­ца душ­ма­ни.


http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemI...1B6A92A5E0
Без Ботев няма България
16-12-2012, 08:37 AM
Reply


Messages In This Thread
RE: Македонските медии за България - by Топорчо - 16-12-2012, 08:37 AM