Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

 

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ДАЛИ КЕ СЕ ОБИСТИНИ ПРОГНОЗАТА НА ТАРАВАРИ??
Author Message
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,091
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#1

Поранешниот министер за здравство и актуелен градоначалник на Гостивар, Арбен Таравари, со писмо му се обраќа  Зоран Заев порачувајќи му :


Quote:Отворено писмо до г. Зоран Заев,

[Image: taravari-zaev.jpg?resize=563%2C353&ssl=1]

19.02.2018
Здраво Зоранe, посакувам моето писмо да те најде добро! Постојат две работи што сакам да ги нагласам уште на почетокот на моето писмо:
Како прво, писмото е отворено бидејќи можеби нејзините редови ќе ги разбере целиот владин “блок” што е битно да разбере и, како второ, писмото ти се упатува во лично име, вон функцијата која ја вршиш, затоа што мислам дека има потреба да се вратиш кај Зоран. Само еден совесен Зоран може да го спречи распаѓањето на премиерот, функција која ти ја довери народот.
Сега, со право ќе речеш – какво е ова писмо од Арбен?! Ми напишал можеби некоја поплака … нека се занимава со ДУИ! Што има со мене? Јас правам политика … Што да му правам на Невзат?! Тој се однесува како дете! Тера инает со градот што не го избра и сега им прави лошо на граѓаните!
Зоране, како прво, до 27 април 2017-та се боревме против истите идеолошки непријатели, тие беа Груевски-Ахмети. Според твоите храбри пријави, до некаде сфативме дека биномот Ахмети-Груевски (не сакам да кажам ДУИ и ВМРО, бидејќи има невини луѓе на двете страни), значи сфативме дека овој бином не беше само идеолошки против нас, туку од “бомбите” што ги објави, сфтаивме дека тие се вмешани и во тешки злосторства против човештвото, инскенирајќи лажни судења, правејќи економски масакр!
Така да, во страшната ноќ од 27 април, каде што претседателот на мојата партија Зијадин Села го ризикуваше животот покрај тебе, јас и илјадници Албанци бевме подготвени да ти излеземе во пресрет и тебе кој што беше исто така под закана!
Значи, ти беше човек кој, без разлика на етничката припадност, Албанците се наредија на страната на добрите!
Но, ти имаше ужасен услов да ја преземеш власта, требаше да соработуваш со еден од виновниците кои сам ги пријавуваше, со Ахмети! Ахмети и ДУИ кои што везден ги нарекуваше Виновници, за кои што велеше дека има прислушкувани разговори кои лошо ги обвинуваат, токму нив!
Тука, според тебе, започна Политиката, а според мене, тука започна Лицемерието!
Ти ја делиш власта со оние кои учествуваа на политичкиот погреб на нивниот партнер, а сега почнуваат да го подготвуваат, според мене, твојот! Заев, Албанците не те сакаат! Ниту Македонците! Ниту Турците!
Ова е тешка изјава и жалам за ова, но зборувам барем за 100 илјади луѓе од Гостивар!
Според условите на маса, ДУИ бараше Бејта да победи во Гостивар. Но, народот не се согласи со ова барање на ДУИ, Бејта изгуби!
Сега, почитуван Зоране, кажи ми:
Се остава ли град со 100 илјади жители без буџет за атер на ДУИ ?!
Му се доделуваат ли на еден град вкупно 1000 евра за цела година за култура?! Дури и во Африка да се наоѓавме, ќе направеше нешто УНЕСКО и ќе бевме заштитени!
Се давиш во диктаторски скандали, бе Заев! Едно време мислев дека си фер! Вака како ја тераш, создаваш 100 илјади непријатели?!
Деновиве очекувам сите надлежности од областа на образованието, од Општина Гостивар да ги пренесеш на централната власт! Срам и брука! Што ќе им кажеш на Европа и Америка, што одиш против нивните стратегии?!
Те зема на шија ДУИ!
Знаеш што вели народот за тебе?!
Вели дека си на добар пат да станеш нов Груевски! Но не си. Јас сум невролог и многу сум ја проучувал човечката личност и ти не си како Груевски, но опкружен си со погрешни луѓе и ризикуваш да станеш! Во моментов одиш само надолу и надолу!
Зоране, те потсетувам дека работиш како премиер на државава, затоа стави прст на глава и немој да бидеш како Груевски! Што правиш вака? Ти како да играш оксан, а плочки се жителите на Гостивар! A воедно се земаш себеси на шија!
И на крајот, почитуван Зоран:
Функцијата премиер ти ја довери народот, не се поигрувај со неа! Особено сега е многу опасно за судбината на државата да се поигруваш со народот!
Поздрав од Гостивар!
Арбен Таравари
Градоначалник на општина Гостивар

Arben Taravari
5 hrs ·

Letër e hapur për z.Zoran Zaevin,
Përshëndetje Zoran, uroj që letra ime të të gjej mirë! Ka dy gjëra që dua t’i theksoj që në fillim të letrës time:
E para letra është e hapur sepse ndoshta nga rreshtat e saj kupton gjithë “blloku” qeveritar që është me rëndësi të kuptoj dhe, e dyta, letra të drejtohet në emër personal, jashtë postit që mban, pasi mendoj se ka nevojë të kthehesh te Zorani. Vetëm një Zoran i ndërgjegjshëm mund të ndaloj shthurjen e kryeministrit, post të cilin ta ka dhënë populli.
Tani, me të drejtë, do thuash- ç’është kjo letër e Arbenit?! Do më ketë shkruar ndonjë ankesë...le të merret me BDI-në! Çfarë ka me mua?! Unë politikë bëj...Çfarë t’i bëj Nevzatit?! Ai bën si fëmij! Ka inat ndaj qytetit që nuk e zgjodhi dhe i bën keq banorëve tani!
Zoran, e para deri në 27 prill të 2017-ës ne kemi luftuar bashkë kundër keqpërdoruesve të pushtetit, ata ishin Gruevski-Ahmeti. Sipas denoncimeve të tua të guximshme deri diku,ne kuptuam që binomi Ahmeti-Gruevski (nuk dua të them BDI dhe VMRO se ka njerëz të pafajshëm tek të dy krahët), pra kuptuam që ky binom nuk ishte vetëm ideologjikisht kundër nesh, por nga “bombat” që lëshove kuptuam që edhe janë të implikuar në krime të rënda kundra njeriut duke sajuar gjykime të rreme, duke zhvilluar masakra ekonomike!
Kështu, natën e frikshme të 27 prillit, ku kryetari i partisë time Zijadin Sela rrezikoi jetën krah teje, unë edhe mijëra shqiptarë, ishim gati të të dilnim për zot edhe ty që ishe në kërcënim gjithashtu!
Pra ti ishe një njeri që pavarsisht etnisë ndryshe, shqiptarët e rreshtuan në krahun e të mirëve!
Mirëpo ti pate një kusht të tmerrshëm për të marrë pushtetin, duhej të bashkëpunoje me një nga fajtorët që denoncoje vet, me Ahmetin! Ahmetin dhe “DUI-in” që ti i ulje dhe i ngrije Fajtorë, që thoje se ka përgjime që i akuzojnë keq, pikërisht ata!
Këtu sipas teje filloi Politika, këtu sipas meje filloi Hipokrizia!
Ti je në bashkëpushtet me ata të cilët morën pjesë në funeralin politik të partnerit të tyre, tani po fillojnë të përgatisin sipas meje tëndin!
Zaev shqiptarët nuk të duan! As maqedonasit! As Turqit!
Është deklaratë e rëndë dhe më vjen keq por të paktën unë flas për 100 mijë banorët e Gostivarit!
Sipas kushteve në tavolinë BDI-ja të kishte kërkuar Bejtën fitues në Gostivar. Por populli nuk ra dakort me këtë kërkesë të BDI-së, Bejta humbi!
Tani i nderuari Zoran më thuaj:
A lihet një qytet me 100 mijë banorë pa buxhet për hatër të BDI-së?!
A i jepet një qyteti 1000 euro për një vitë gjithsej për kulturë?! Po edhe sikur në Afrikë të ndodheshim do kishte bërë ndonjë gjë UNESCO dhe do ishim të mbrojtur!
Je mbytur me skandale diktatoriale be Zaev! Me një kohë mendoja që je korrekt! Si shkon ti bën me dorën tënde 100 mijë armiq?!
Këto ditë pres të gjithë kompetencat e Arsimit nga Komuna e Gostivarit të transferosh pushtetit Qëndror!! Turp e poshtërim! Ç’do t’u thuash Europës dhe Amerikës që i shkon kundra strategjive të tyre?!
Po të merr në qafë BDI-ja!
E di ç’thotë populli për ty?!
Të quan që je në rrugë për t’u shëndruar në një Gruevski i ri! A nuk je. Unë jam neurolog dhe kam studiuar shumë për personalitetin njerëzor dhe ti nuk je si Gruevski, por ti shoqërohesh me njerëzit e gabuar dhe rrezikon të bëhesh! Aktualisht po shkon poshtë e më poshtë!
Zoran, të kujtoj që punon si Kryeministër i shtetit, ndaj thirri mendjes dhe mos u bë si Gruevski! Çfarë bën kështu?!Ti sikur po luan oksan dhe gurët janë populli i Gostivarit! Le njëherë po merr veten në qafë!
Dhe për fund Zoran i nderuar:
Punën e Kryeministrit ta besojë populli, mos luaj me të! Sidomos tani është shumë e rrezikshme për fatin e shtetit të luash me popullin!
Të fala nga Gostivari!
Arben Taravari
Kryetar i Komunës të GostivaritЈас  верувам дека ке се обистини!!
19-02-2018, 06:56 PM
Reply